![]() |
Ryggbiff, fortfarande i förpackningen. |
Det här med att laga god mat är inte svårt. Tror till och med att denna måltiden gick snabbare än vad jag hade gjort scans köttbullar med snabbmakaroner.
Som sagt. Att steka en fin köttbit är inget svårt och en god sallad till är både gott och nyttigt. Visst hade man kunnat slänga till lite klyftpotatis men att ha sås också hade varit att förstöra köttet.
![]() |
Ryggbiff. Halvfärdig. |
Stek inte för hårt. Några minuter på var sida räcker. Nötkött är som bäst när det är rosa, nästan rött i mitten. Låter man köttet vila några minuter efter stekning så hinner köttsaften fördela sig i biffen och den rinner inte ut när man senare skär i den.
Salladen slängde jag ihop på några minuter innan jag stekte köttet. Bara vanlig isbergssallad, körsbärstomat och gurka. Hittade även lite oliver och grillad soltorkad tomat i kylen som jag adderade för att få lite mer variation i smakerna. Det som ser ut som chokladsås är inte chokladsås, det är Crema di Balsamico. Väldigt gott om man gillar balsamvinäger.
Som sagt, väldigt snabblagad och god maträtt. Kostnad? beror på vilket kött man tar.
![]() |
Klar att servera. |
Som sagt, väldigt snabblagad och god maträtt. Kostnad? beror på vilket kött man tar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar